Staj Hareketliliği - Coronavirus (COVID-19) Hakkında Çok Önemli Duyuru!

Sevgili Öğrencilerimiz,

Coronavirus (COVID-19) nedeniyle Erasmus+ Yükseköğretim KA103 Öğrenci/Personel Hareketlilik faaliyetlerine YÖK’ün tavsiye kararı üzerine ara verilmiştir.

Erasmus hareketliliği için henüz Türkiye’den çıkış yapmamış olan öğrencilerimizin izin işlemleri ve hareketlilikleri durdurulmuştur. Yaza doğru durumun nasıl seyredeceği netlik kazanmadığı için staja gidecek öğrencilerimizin hareketliliğe yönelik herhangi bir harcama yapmamaları (uçak bileti almak gibi) tavsiye edilmektedir.

YÖK ve Ulusal Ajans nezdinde devam eden görüşmeler çerçevesinde, öğrencilere yurda dönmeleri yönünde tavsiyede bulunulmuştur. Bu durumda, dönmeyi tercih edecek olan öğrencilerimiz mücbir sebep nedeniyle dönüş yaptıkları için hareketlilikte başarısız sayılmayacak ve ödemeleri karşı kurumda geçirdikleri gün sayısı çerçevesinde yapılacaktır.

Daha önce Koordinatörlüğümüzce duyurulan Ulusal Ajans’ın “Corona Virüs nedeniyle yaptığı bilgi notu geçerliliğini korumaktadır. Bu durumda olan öğrencilerin en kısa zamanda Koordinatörlüğümüz ve ayrıca Bölüm/Enstitü Koordinatörleriyle ile iletişime geçmeleri önemle rica olunur.