Öğrenim Hareketliliği - Coronavirus (COVID-19) Hakkında Çok Önemli Duyuru!

Sevgili Öğrencilerimiz,

Coronavirus (COVID-19) nedeniyle Erasmus+ Yükseköğretim KA103 Öğrenci/Personel Hareketlilik faaliyetlerine YÖK’ün tavsiye kararı üzerine ara verilmiştir.

Erasmus hareketliliği için henüz Türkiye’den çıkış yapmamış olan öğrencilerimizin izin işlemleri ve hareketlilikleri durdurulmuştur. 2019-2020 Akademik Yılı Bahar Dönemi için ders kaydı yaptırmak üzere, bu öğrencilerimizin en kısa zamanda bağlı oldukları bölüm/birim Erasmus Koordinatörleriyle irtibata geçmesi ve Fakülte/Enstitülerince Yönetim Kurulu Kararı çıkartılarak kayıt işlemlerinin başlatılması gerekmektedir. Kayıt işlemlerinin tamamlanması hususunda Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığı yardımcı olacaktır. Bu zamana kadar kaybedilen süre devamsızlıktan düşmeyecektir. 2019-2020 Bahar Dönemi için hak kazanılan Erasmus faaliyeti 2020-2021 Güz Dönemi’ne devredilecektir.

Şu an için Erasmus+ programları ile yurt dışında bulunan (yeni gitmiş veya Güz Dönemi’nde hareketliliğe başlamış ve bir akademik yıl süresince karşı kurumda olacak olan) öğrencilerimizin ülkemize dönerek burada eğitimlerine devam etme hakları vardır. Karşı kurumda öğrenime devam edip etmeme tercihi öğrencilerimize aittir.

YÖK ve Ulusal Ajans nezdindea devam eden görüşmeler çerçevesinde, öğrencilere yurda dönmeleri yönünde tavsiyede bulunulmuştur.

Bu durumda, dönmeyi tercih edecek olan öğrencilerimiz Hacettepe’deki bölümlerine müracaat etmeleri halinde Bahar Dönemi’nden itibaren Üniversitemizdeki eğitimlerine devam edebileceklerdir. Dönecek olan öğrencilerin Fakültelerince/Enstitülerince çıkartılacak Yönetim Kurulu Kararı çerçevesinde ders kayıtları yapılacaktır. Fakat, yurda dönen öğrenciler Sağlık Bakanlığı tarafından uygulanan hükümlere göre hareket etmekle yasal olarak yükümlüdürler. Bu çerçevede, yurda giriş yapan öğrencilerin 14 gün süre ile karantina uygulamasına uymaları gerekmektedir. Bu zaman zarfında söz konusu öğrencilerin kampüse girmeleri yasaktır ve derslere alınmayacaklardır. Bu kurala rağmen kampüse/derse girdiği tespit edilen öğrenciler hakkında işlem yapılması söz konusudur. Derse devam konusunda karantina süresince öğrencilerin aleyhine bir uygulama yapılmayacaktır. Yurda dönüp kayıt yaptıracak öğrencilerin bu nedenle kampüse gelmemeleri, evraklarını elektronik yolla ilgili birimlere iletmeleri büyük önem arz etmektedir.

Daha önce Koordinatörlüğümüzce duyurulan Ulusal Ajans’ın “Corona Virüs nedeniyle yaptığı bilgi notu geçerliliğini korumaktadır. Bu durumda olan öğrencilerin en kısa zamanda Koordinatörlüğümüz ve ayrıca Bölüm/Enstitü Koordinatörleriyle ile iletişime geçmeleri önemle rica olunur.

Doç.Dr. Mine Pınar GÖZEN ERCAN

Erasmus+ Kurum Koordinatörü