KA 107 Öğrenci Gitmeden Önce

ÖĞRENCİLERİN ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ

GİDEN ÖĞRENCİ BAŞVURU SÜRECİ

Hangi belgeleri yanınızda götürmelisiniz?

1. Pasaport ve fotokopisi
  2. Onay Belgesi (Confirmation Sheet), öğrencinin Erasmus+ öğrencisi seçildiğini, aylık alacağı hibe miktarını, gideceği üniversiteyi ve tarihlerini gösteren Türkçe ve İngilizce hazırlanan imzalı ve mühürlü belge.
  3. Kabul Belgesi (Acceptance Letter) ve fotokopisi: Misafir olunacak üniversite tarafından gönderilen ve öğrencinin Erasmus öğrencisi olarak o üniversiteye kabul edildiğini gösteren belgedir.
  4. Öğrenim Anlaşması (Learning Agreement) ve fotokopisi.
  5. Uluslararası Doğum Belgesi (International Birth Certificate): Gittiğiniz ülkede polis isteyebilir.
  6. Vesikalık fotoğraf
  7. Gidilen Üniversitede kaldığınız süreyi gösteren belge (Duration Sheet). Bu belgeyi, web sayfamızdan indirip karşı üniversiteye gittiğiniz gün ve ayrıldığınız gün imzalatmalı ve mühürletmelisiniz.

Bir sonraki aşamaya göz atın:

→ Hacettepe'ye döndüğünüzde ne yapmalısınız?