KA 103 Öğrenci Seçildiğinde

ÖĞRENCİLERİN ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ

GİDEN ÖĞRENCİ SÜREÇLERİ

Öğrenim hareketliliği için seçildiniz, şimdi ne yapmalısınız?

1. Bütün işlemleriniz boyunca Erasmus+ Bölüm Koordinatörünüz ve AB Koordinatörlüğü ile iletişim halinde olunuz. Giden öğrencilerimiz tüm işlemlerini Beytepe Kampüsü'ndeki AB Koordinatörlüğü'nden yürüteceklerdir.
  2. Hacettepe uzantılı e-posta adresinize, karşı kuruma gönderilen nomination mailinin bir kopyasının gelip gelmediğini kontrol ediniz. Erasmus süreciniz boyunca sizinle sadece "@hacettepe" uzantılı e-posta adresinizle iletişim kurulacaktır.
  3. Gideceğiniz üniversitenin web sitesini dikkatle inceleyerek, bilgi paketini (information package) okuyunuz. Erasmus+ öğrencilerinin son başvuru  tarihlerini, ders programlarını, akademik takvimlerini eğer varsa doldurup göndermeniz gereken belgeleri dikkatlice inceleyiniz.
  4. Gideceğiniz üniversitenin varsa başvuru formunu ve konaklama formunu doldurup, belirtilen yere sizden ne şekilde istendiyse (posta, faks, taranmış e-kopya) gönderiniz.
  5. "Kabul Belgeniz" (Acceptance Letter) geldikten sonra (belgede karşı üniversitede bulunacağınız tarihler belirtilmelidir) VİZE KOLAYLAŞTIRICI BELGENİZİ (Confirmation Sheet) almak için AB Koordinatörlüğü'ne gelerek belgenin bir kopyasını Koordinatörlüğe bırakınız.
  6. "Öğrenim Anlaşması"nı (Learning Agreement) Bölüm Koordinatörünüz ile beraber doldurunuz. Her belgeyi önce siz daha sonra bölüm koordinatörünüz imzalamalı, daha sonra AB Koordinatörlüğü Beytepe Kampüsü'ne Kurum Koordinatörü imzası ve/veya kurum kaşesi için teslim edilmelidir. Bırakılan tüm belgeler ertesi gün öğrencilere teslim edilir. Belgelerinizi karşı üniversite tarafından imzalanıp onaylanması için karşı kurumun sizden istediği şekilde (fax/e-posta/posta) göndermeniz gerekmektedir. Karşı kurumun onayladığı belgenin Koordinatörlüğümüze e-posta ile göndermesi yeterlidir.
  7. Pasaportunuz yok ise çıkartınız. Eğer var ise süresi yeterli mi (her ülkenin vize işlemleri için kendisine göre belirlediği pasaport geçerlilik süresi vardır) kontrol ediniz. 25 yaşına kadar harçsız pasaport alabilirsiniz. 25 yaşın üstünde olan öğrenciler harçsız pasaport alabilmek için şu adımları izlemelidir: Karşı kurumdan alınan kabul mektubu ve buna göre AB Koordinatörlüğü tarafından hazırlanan vize kolaylaştırıcı belge  ve istenilen diğer belgeler ile bölümünüzün bağlı olduğu dekanlık/yüksekokul veya enstitü'ye dilekçe veriniz. Fakülte/Yüksekokul/Enstitü Kurul kararı ile harçsız pasaporttan yararlanma talebiniz onaylanırsa, kararın bir kopyası resmi yazı ile Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'na gönderilir. İlgili yazıyı daha sonra Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’ndan teslim alarak pasaport başvurunuzu yapabilirsiniz. NOT: 25 yaş üstü olup harçsız pasaport almak isteyen öğrenciler resmi prosedürün uzun sürmesi nedeniyle ilgili dilekçelerini kabul mektubunu aldıktan hemen sonra vermelidir.
  8. Vize başvuru süreci ülkelere göre farklılık gösterebilir. Başvuru belgeleri için ilgili büyükelçilik sayfalarını inceleyeniz ya da büyükelçiklerle iletişime geçiniz. Gerekli belgeleri hazırlamaya başlayınız.
  9. Vadesiz bir Avro hesabı açtırınız. Hesap cüzdanınızın fotokopisini AB Koordinatörlüğü'ne teslim ediniz.
  10. Siz yurt dışındayken okul kaydı ve bankacılık işlemleriniz vb. yapılabilmesi için bir yakınınıza VEKÂLETNAME bırakınız.
  11. AB Koordinatörlüğü'nün ilan edeceği "Oryantasyon Haftası"nı takip ediniz.
  12. Vizenizi aldıktan sonra son kontrollerin yapılıp OLS sınavınızın tanımlanması ve sözleşmenizi imzalatmak üzere AB Koordinatörlüğü'ne gidiniz.
  13. Gittiğiniz üniversitede alacağınız derslerle ilgili değişiklikleri varışınızdan sonra en geç 1 ay içinde yapmanız gerekmektedir. Bu değişikliler çerçevesinde dersler başlamadan önce mutlaka Hacettepe Üniversitesi'ndeki bölüm koordinatörünüzle görüşerek "Learning Agreement During Mobility" belgesini doldurunuz, mutlaka gittiğiniz üniversitede onaylatınız ve AB Koordinatörlüğü'ne tarayarak e-posta olarak yollayınız.

Gitmeden önce yanınıza ne almalısınız?