KA 103 Giden Öğrenciler İçin Başvuru Süreci

ÖĞRENCİLERİN ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ

GİDEN ÖĞRENCİ BAŞVURU SÜRECİ

Öğrenim Hareketliliği için Başvuru Kriterleri Nelerdir?

Başvuru için Genel Akademik not ortalamasının;

* Kabul edilen dil sınavlarının listesini kontrol ediniz.

** İkili Anlaşmaların listesini kontrol ediniz.

Başvuru için Gerekli Belgeler:

(1) Erasmus Öğrencisi Başvuru Formu,

ÖNEMLİ NOT: Formu doldurup başvuruyu sonlandır butonu ile tamamladıktan sonra formun çıktısını alıp Koordinatörlüğümüze teslim ediniz. Online başvuru kılavuzunu indirmek için tıklayınız.

(2) Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığı'ndan ya da ilgili Enstitü Müdürlüğü'nden (lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri için) onaylı transkript (E-mail üzerinden istenmelidir) ,

(3) Yabancı Dil notunu gösterir belge.

(!) Başvuru evraklarına dair detaylı bilgiye güncel seçim takviminden ulaşabilirsiniz.

Online başvurunuza başlamak için butonu tıklayınız.

KA 103 Öğrenim Hareketliliği için Değerlendirme Kriterleri Nelerdir?

Ölçüt

Puan

Genel Akademik Ortalama (CGPA)

%50 (100 puan üzerinden)

Dil Puanı

%50 (100 puan üzerinden)

Şehit ve gazi çocuklarına

+15 puan

Engelli öğrencilere (engelliliğin belgelenmesi koşuluyla)

+10 puan

Aynı öğrenim düzeyinde daha önce Erasmus+ Hareketliliğinden hibeli veya hibesiz yararlanmış olmak (Staj ve/veya Öğrenim)

-10 puan

Vatandaşı olunan ülkede hareketliliğe katılma

-10 puan

Daha önce seçilmiş olup mücbir sebep olmaksızın gerçekleşmeyen her faaliyet için (vazgeçme süresi içerisinde vazgeçenler hariç)

-10 puan

Önceki dönemlerde gitmeye hak kazandığı halde sağlık sorunları vb. mücbir sebep dışında erken dönmek

-10 puan

Aynı anda öğrenim ve staj hareketliliğine seçilmiş olması durumunda (öğrencinin tercihine göre hareketliliklerden birinden)

-10 puan

Çift ana dalda öğrenim görüp her iki dalda da faaliyete başvurması durumunda (öğrencinin tercihine göre bir daldan)

-10 puan

Yabancı dil sınavlarına başvurmasına rağmen sağlık sorunları vb. zorunlu nedenler dışında sınava girmeme

-5 puan

2828 Sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamında haklarında korunma, bakım veya barınma kararı alınmışöğrencilere

+10 puan

Hareketliliğe seçilen öğrenciler için Üniversite Koordinatörlüğü tarafından hareketlilikle ilgili olarak düzenlenen toplantılara/eğitimlere/oryantasyonlara vb. mazeretsiz katılmama (öğrencinin Erasmus+ hareketliliğine tekrar başvurulması halinde uygulanır)

-5 puan

(!) Tüm değerlendirmeler TC Avrupa Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı’nın yayınladığı 2020 Dönemi Erasmus+ Ana Eylem1: Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Yükseköğretim Kurumları için El Kitabı linkinde yer alan el kitabındaki kurallara göre yapılmaktadır.
(!!) Eksik evraklı ve imzasız başvurular geçersiz sayılacaktır.

KA 103 Öğrenim Hareketliliği için seçildiniz, şimdi ne yapmalısınız?