Birleşik Krallık'ta Erasmus+ Hareketliliklerine Katılacak Olan Öğrenci ve Personelimizin Dikkatine! Brexit-Erasmus+ Özel Önlemleri ve Sıkça Sorulan Sorular

Ulusal Ajans tarafından İngiltere'nin durumu hakkında AB Komisyonunun aşağıdaki bilgilendirmesi sözkonusu olup, Avrupa Komisyonu ile Birleşik Krallık arasındaki Birleşik Krallığın AB üyeliğinden çıkış anlaşmasına göre İngiltere’nin Erasmus+’a dahil olup olmayacağı belirlenecektir. İngiltere’nin Erasmus+’a katılımıyla ilgili mevcut düzenlemeler 30 Mart 2019’a kadar geçerlidir. Komisyon, 30 Mart 2019’dan önce başlayan hareketlilikleri kabul edecektir; fakat 30 Mart’tan sonra başlayacak hareketlilikler için durum belirsizdir.

AB Komisyonu Eğitim, Gençlik, Spor ve Kültür Genel Müdürlüğü tarafından Brexit’in “anlaşmasız (no-deal)” bir biçimde gerçekleşmesi durumunda, bu durumun, bir tarafı Birleşik Krallık olan proje yararlanıcılarına olası etkilerine ilişkin Sık Sorulan Sorular (FAQ) ve “Brexit-Erasmus+ Özel Önlemleri” yayımlanmış olup benzer durumlarla karşılaşabilecek öğrenci ve personelinizin olası sorularını Sık Sorulan Sorular aracılığıyla cevaplayabileceğiniz değerlendirilmektedir.

Dear colleagues,

Following the recent publication of the Commission’s proposal for a specific Erasmus+ contingency regulation in the event of a “no deal” scenario, we are pleased to inform you that a list of frequently asked questions is now available on the Erasmus+ website under the latest News.

The FAQs provide you with further information on the provisions of the proposal and guide you to the relevant legal texts.

We invite you to use the following link to access the FAQs and inform colleagues in the National Agency as well as stakeholders via your website.

Kind regards.

A factsheet about studying and volunteering in the UK