[GÜNCEL] Ulusal Ajans'tan gelen Erasmus+ Yararlanıcılarıyla ilgili Başkanlık Duyurusu
Ulusal Ajans tarafından Erasmus yararlanıcılarına ve Koordinatörlerine gönderilen en son bilgi aşağıda bilginize sunulmuştur. Hareketliliklerinizle ilgili karar verirken lüften bu bilgiyi göz önünde bulundurunuz.

"Değerli Erasmus+ Yararlanıcıları,
Değerli Erasmus+ Koordinatörleri,

Ülkemizde Kovid-19 virüsü ile mücadele kapsamında alınan önlemler doğrultusunda, Erasmus+ Programından yararlanan vatandaşlarımızdan gelen sorular üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur.

1-Erasmus+ Programı çerçevesinde ülkemizden diğer ülkelere gidecek tüm vatandaşlarımızın, gidişlerini 13 Mart 2020 tarihinden itibaren ikinci bir duyuruya kadar erteleme zorunluluğu doğmuştur. Bu durumdaki vatandaşlarımızın Türkiye Ulusal Ajansı ve Türkiye'deki kurumlarından bilgi almaları ve gidecekleri ülkelerdeki kurumları bilgilendirmeleri yerinde olacaktır.

2-Erasmus+ Programı kapsamında yurtdışında bulunan vatandaşlarımızın, ilgili makamlarımızca dün ve bugün alınan önlemler ve yapılan çağrılar çerçevesinde, bulundukları ülkelerde kalmaları, alınan yerel sağlık önlemlerine ve yerel makamların kararlarına uymaları ve bulundukları ülkelerdeki Türkiye Büyükelçilik ve Başkonsolosluklarının yönlendirmelerini düzenli olarak izlemeleri yerinde olacaktır.

Bulundukları ülkelerden ülkemize dönmek isteyenlerin, böyle bir kararı Erasmus+ sözleşmelerinden kaynaklanan taahhütleri üstlenmeleri koşuluyla ve bulundukları ülkelerdeki kurumları ve ülkemizde bağlı oldukları kurumları ile istişare ederek vermeleri tamamen kendi sorumlulukları olacaktır. Ancak vatandaşlarımızın ikinci bir duyuruya kadar bulundukları ülkelerde kalmalarının ilgili makamlarımızca tavsiye edildiği önemle dikkate alınmalıdır.

Tüm Erasmus+ Programı yararlanıcılarına ve koordinatörleri ile ilgili vatandaşlarımıza saygıyla duyurulur."